<
>

MLB: Bogaerts en Profar werken aan de statistieken

EPA/CJ GUNTHER

Boston Red Sox en San Diego Padres wonnen beiden overtuigend in de nacht van woensdag op donderdag. Bij 19-5 overwinning van de Padres was Jurickson Profar belangrijk met drie punten en een 'assist'. Xander Bogaerts kwam tot twee punten en twee 'assists' tijdens de 10-1 overwinning van de Red Sox. Atlanta Braves won zonder de geblesseerde Ozzie Albies voor de veertiende keer op rij.

Bogaerts

Xander Bogaerts had de belangrijkste rol van de avond. De Nederlander begon direct in de eerste inning al goed door Rafael Devers op scoringspositie te slaan, waardoor de mislukte slag van Alex Verdugo voldoende was om Boston op 1-0 te zetten. Bogaerts kwam zelf nog niet te scoren, maar Verdugo zou dat met hem goedmaken. In de derde inning schaarde de X-man zich namelijk opnieuw in een uitstekende positie terwijl Verdugo als volgende aan slag zou zijn. Dit keer sloeg de Amerikaan wel goed en dus kon Bogaerts zijn eerste run van de avond scoren.

Een inning later toonde Bogaerts zich een goede teamgenoot door zichzelf op te offeren als slagman. Teamgenoot Jarren Duran stond op het derde honk en zou met voldoende tijd de 5-0 binnen kunnen lopen. De X-man sloeg de bal met een hoge boog de rechterkant op voor een vangbal, was zelf af, maar kon wel een RBI (run batted in, ofwel een assist) op zijn conto bijschrijven.

In de achste inning zou Bogaerts de eindstand op 10-1 bepalen. Hij begon de inning met een fantastische slag waarmee teamgenoot J.D. Martinez kon binnenlopen en hij zelf op het tweede honk uitkwam. Bogaerts besloot de inning en het scoreverloop door vervolgens op een slag van sterspeler Trevor Story het tiende punt binnen te lopen.

Profar

Ook voor Jurickson Profar was er een belangrijke rol weggelegd voor San Diego Padres. Zijn eerste actie in de wedstrijd kwam bij een 4-2 achterstand tegen Chicago Cubs in de vierde inning. Profar zou eerst Ha-Seong Kim binnenslaan voordat hij zelf rustig binnen kon lopen op de geweldige slag van Jake Cronenworth. De achterstand was hiermee omgedraaid naar een 5-4 voorsprong.

Een inning later hadden de Padres flink uitgebouwd op de voorsprong. Bij een stand van 9-4 was het aan Profar de beurt om te slaan en zich weer op de honken te plaatsen. Dat lukte en dus kon er rustig doorgelopen worden bij de fantastische homerun van Manny Machado. De Nederlander zou nog een keer scoren op een bal van Machado op het punt dat de wedstrijd al gespeeld is. Met drie runs en een RBI is het aandeel in de 19-5 overwinning in elk geval groot.

Albies en Guerrero

Ozzie Albies speelde niet door zijn gebroken voet, Hij is inmiddels geopereerd en zal er nog tot halverwege augustus uit liggen. Albies zag zijn ploeg, regerend kampioen Atlanta Braves, voor de veertiende opeenvolgende keer winnen.

Vladimiri Guerrero Jr., een van de sterspelers in de MLB, had ook nog een belangrijke rol bij Toronto Blue Jays. Met een homerun, twee runs en twee assists leidde de Canadese-Dominicaan de favoriete ploeg van Davy Klaassen naar een 7-6 overwinning op Baltimore Orioles.