<
>

Domper voor Atlanta Braves: Albies breekt voet

Er leek weinig mis te kunnen gaan voor Atlanta Braves tijdens hun 12-wedstrijden durende zegereeks, maar maandagavond klonk er een pijnlijke kreet door heel Nationals Park. Ozzie Albies brak zijn linkervoet en nu zitten de Braves mogelijk een tijdje zonder hun All-Star tweede honkman.

Albies liep een gebroken linkervoet op tijdens de 9-5 zege van de club op de Nationals. De blessure zal naar verwachting Atlanta's sterke tweede honkman voor minstens een groot deel van de zomer aan de kant zetten. Albies brak zijn voet bij een 6-1 stand na een snelle bal van Nationals-pitcher Steve Cishek in de vijfde inning. De Nederlander struikelde toen hij de thuisplaat probeerde te verlaten. Hij kon niet naar het eerste honk lopen en hinkte daarna terug naar de dug-out. Eerder in het duel had hij nog gezorgd voor een punt.

"Ik betreur het voor Ozzie, en ik betreur het voor ons", zei Braves-manager Brian Snitker na het duel. "Het is jammer, maar het is één van die dingen. Het komt wel goed met hem. Hij is jong. Hij zal snel genezen, maar ik vind het vreselijk voor de jongen, want hij houdt van honkbal en hij is zo'n belangrijk onderdeel van onze club." Albies zelf was niet beschikbaar voor commentaar.