<
>

Chaos bij de Angels; Profar laat zich weer zien

Los Angeles Angels heeft de hectische wedstrijd met Boston Red Sox na een tiende inning verloren. De wedstrijd eindigde in 6-5 en dus komen de Angels op dertien nederlagen op rij. Tegelijkertijd heeft Jurickson Profar bij San Diego Padres zich weer van zijn beste kant zien met een homerun en een goed optreden.

Los Angeles Angels

Op dinsdag werd bij Los Angeles Angels bekend dat hoofdcoach Joe Maddon ontslagen is. Nadat een dag eerder de eerste ontmoeting met Boston Red Sox verloren ging (0-1) en daarmee de twaalfde nederlaag op rij werd genoteerd, zat de tijd van Maddon in LA erop. Richting het tweede duel met de Red Sox werd Phil Nevin als interim-coach aangesteld. Een ideale voorbereiding op de dag van een wedstrijd is het niet te noemen. De absolute ster van het team, Shohei Ohtani, reageerde op het vertrek van Maddon: "Het is niet allemaal Joe's schuld. De spelers, inclusief ikzelf, zijn schuldig aan de slechte prestaties."

Toch gingen de Angels goed van start in de eerste wedstrijd zonder Maddon. Al vroeg staat MVP Ohtani op het tweede honk als de andere sterspeler, Mike Trout, een homerun slaat. Diezelfde Trout moet daarna al vroeg in de wedstrijd het veld verlaten met een liesblessure. De volgende tegenslag voor de ploeg van Nevin. De Angels komen nog wel op 5-3 voorsprong, maar geven deze ook al snel uit handen. In de laatste paar innings kan de ploeg uit LA niks meer inbrengen en dus gaat de wedstrijd naar een tiende inning. Daar scoort Trevor Story namens de Red Sox en zo wint de ploeg van Xander Bogaerts. Ohtani en de zijnen verliezen opnieuw.

Jurickson Profar

Voor Jurickson Profar was het wel een hele mooie avond. De Nederlander begon de wedstrijd voor San Diego Padres direct met een homerun. Deze prestatie zou de ban breken voor een daverende 7-0 overwinning op het sterke New York Mets. Later in de wedstrijd liep Profar ook nog de 6-0 binnen en dus is het aandeel groot van de Nederlander van Curaçao.

Profar begon het seizoen in april nog ontzettend sterk, maar kende een mindere maand mei. In slechts een week in juni komt hij al dicht in de buurt van de statistieken van de afgelopen maand. In zeven wedstrijden scoorde Profar al zeven keer, leverde hij zes assists en voegt hij nu een homerun toe aan zijn vorm. Het is een mooi aandeel voor de Nederlander bij de Padres, dat het vijfde beste winstpercentage bezit in de MLB dit seizoen.