<
>

MLB: Ohtani tegen Guerrero en Nederlands succes

EPA/CJ GUNTHER

De MLB bevindt zich midden in het seizoen en dus is er altijd voldoende te beleven. Dat is al helemaal zo wanneer twee van de grootste sterren in de competitie elkaar tegenkomen en de Nederlanders zich laten gelden. vrijdagnacht was dat exact het geval.

Ohtani tegen Guerrero Jr.

Shohei Ohtani won afgelopen seizoen de MVP-titel in het honkbal en is ook dit seizoen op dreef. Zowel als pitcher en als slagman bereikt de Japanner mooie cijfers. Met zijn Los Angeles Angels ontmoette hij Toronto Blue Jays, waar Vladimir Guerrero Jr. speelt. De ster van de Blue Jays won afgelopen seizoen de All Star-MVP en is dus een goede match voor Ohtani.

Beide heren zorgden gedurende de eerste van vier ontmoetingen dan ook voor spektakel. Shohei 'Showtime' Ohtani behaalde tien strike-outs door te zorgen dat de slagmannen van de Blue Jays de bal niet konden raken. Toch was het een frustrerende avond voor de Japanner. Hij moest vijf punten opgeven, waaronder twee homeruns. Een van die homeruns kwam van Guerrero Jr. 'Vladdy' assisteerde later ook nog een ploeggenoot voor een punt en hielp Toronto Blue Jays daarmee aan een 6-3 overwinning.

Ook op vrijdag, zaterdag en zondag ontmoeten de twee sterren elkaar in de serie tussen Los Angeles Angels en Toronto Blue Jays.

Nederlands succes

Op de andere velden was er vanavond ook nog wat succes voor Jonathan Schoop en Xander Bogaerts. In Detroit had Schoop al een assist gegeven toen de stand in de laatste inning op gelijke hoogte stond. Door binnen te lopen bij de laatste slag bezorgde de Nederlander Detroit Tigers de overwinning tegen Cleveland Guardians. Iets verderop, in Chicago, kwam Xander Bogaerts tot twee punten in de 16-7 overwinning van Boston Red Sox tegen Chicago White Sox. Daarmee komt Bogaerts nu tot zeven punten in zijn laatste zes wedstrijden.

MLB op ESPN

In de nacht van vrijdag op zaterdag kunt u vanaf 01.00 uur kijken naar de wedstrijd tussen Tampa Bay Rays en New York Yankees. De Yankees staan aan kop in de MLB en hebben Aaron Judge in de gelederen, een van de kanshebbers op de MVP-titel. De wedstrijd is te zien op ESPN 3.